Yleinen

Leipomuksia

11.04.2012, valotar


Pyhäpiirakka
150g voita
125g sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
2dl kermaviiliä
1 muna
n.1/2 dl sokeria
vaniljasokeria maun mukaan
mustikoita tai muita marjoja

Paista 200 asteessa n.30min.


Hedelmäkakku
Ohje:
250g voita
2,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 munaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g kirsikoita
100g kuivattuja hedelmäpaloja
2dl rusinoita
3/4dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää kuivat aineet jotka on sekoitettu toisiinsa. MUTTA lisää vehnäjauhoja vain 4dl koska puoli desiä lisätään kirsikoiden, rusinoiden ja hedelmäpalojen sekaan! Lisää maito. Ja lopuksi kirsikka, rusina, hedelmäsekoitus joihin on lisätty puoli desiä jauhoja. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista 150 asteisessa uunissa n.1h15min.


Ohrarieskat (litturieskat)
Ohje:
1 litra maitoa
5tl suolaa
n.3dl ohrajauhoja
vehnäjauhoja sen verran että taikina näyttää leivottavalta.

Leivo pyöreiksi littanoiksi jauhotetulla alustalla. Painele haarukalla reikiä. Paista uunissa 275 asteessa n.10min. Laita rieskat heti paistamisen jälkeen liinan alle ettei niistä tule kivikovia!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *